Drugi poziv za XIII Međunarodni simpozijum poljoprivrednih nauka „AgroReS 2024“

Drage kolege i prijatelji,

Imamo zadovoljstvo da vas obavijestimo da Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci u saradnji sa 15 institucija i organizacija organizuje XIII Međunarodni simpozijum poljoprivrednih nauka „AgroReS 2024“ u gradu Trebinju od 27. do 30. maja 2024. godine.

Simpozijum AgroReS 2024 je struktuiran u plenarnu sekciju i četiri naučne sekcije – Ratarstvo, Hortikultura, Animalne nauke i Poljoprivredna ekonomika i ruralni razvoj. Službeni jezik Simpozijuma je engleski.

Simpozijum tradicionalno otvara plenarna sekcija, i ove godine imamo čast da vam predstavimo tri plenarna izlagača i naslove njihovih izlaganja:

  • Patrizia Pugliese (CIHEAM Mediteranski agronomski institut, Bari, Italija) Organic agriculture for territorial development: the experience of organic districts,
  • Daniel Falta (Mendelov univerzitet u Brnu, Fakultet poljoprivrednih nauka, Češka) Agriculture 4.0 in livestock production systems,
  • Adrian Asănică (Univerzitet poljoprivrednih nauka i veterinarske medicine u Bukureštu, Fakultet hortikulture, Rumunija) Challenges and opportunities for production system in berry crops.

Pozivamo vas da učestvujete sa usmenom ili poster prezentacijom u okviru četiri naučne sekcije Simpozijuma. Možete odabrati da pošaljete sažetke ili kompletne radove. Prihvaćeni sažeci će biti objavljeni u Knjizi sažetaka. Zavisno od odluke autora, prihvaćeni radovi će biti objavljeni u Zborniku radova ili u časopisu Agroznanje.

Sažeci ili radovi se dostavljaju putem onlajn sistema na veb-sajtu Simpozijuma gdje možete pronaći i ostale relevantne informacije: https://agrores.agro.unibl.org/.

Rok za predaju sažetaka ili radova je 1. mart 2024. godine.

Drugi poziv možete preuzeti ovdje.

Pozivamo vas da učestvujete u ovom međunarodnom naučnom događaju i da podijelimo ugodne trenutke u gradu Trebinju koji baštini bogato istorijsko, kulturno i gastronomsko nasljeđe.

Organizacioni odbor AgroReS 2024