MJESTO I VRIJEME

AgroReS 2024 će se održati u gradu Trebinje (Republika Srpska, Bosna i Hercegovina) u periodu od 27. do 30. maja 2024. godine u hotelu „Leotar“.

Mjesto

Hotel „Leotar“ je lociran u centru grada na obali rijeke Trebišnjice sa predivnim pogledom na Stari grad. Hotel je građen u hercegovačko-mediteranskom stilu i prilagođen je savremenim standardima. Hotel raspolaže luksuznim smještajem sa 25 soba i 10 apartmana. Pored toga, posjetiocima su dostupne 64 standarne jednokrevetne i dvokrevetne sobe.
Molimo vas da uzmete u obzir da su smještajni kapaciteti hotela „Leotar“ ograničeni, tako vam savjetujemo ranu rezervaciju ili da iskoristite ponudu susjednih hotela, motela ili stanova za izdavanje za svoj smještaj tokom AgorReS 2024.

Adresa: Hotel Leotar, Obala Luke Vukalovića br. 1, 89101 Trebinje
Rezervacije: + 387 59 261 086
E-pošta: hotelleotar.recepcija@paleol.net, hotelleotar.marketing@paleol.net
Veb-sajt: www.hotelleotar.com.

Za više informacije o ponudi hotela, motela i stanova za izdavanje posjetite veb-sajt Turističke organizacije grada Trebinje https://gotrebinje.com/en/.

Preliminarni program

U sljedećoj tabeli prikazan je preliminarni program AgroReS 2024

Datum Program
27. maj 2024.
ponedjeljak
Registracija, Otvaranje Simpozijuma, Plenarna predavanja
28. maj 2024.
utorak
Registracija, Rad u sekcijama, Kulturni program
29. maj 2024.
srijeda
Registracija, Rad u sekcijama, Svečana večera

XXIX Savjetovanje inženjera poljoprivrede Republike Srpske

30. maj 2024.
četvrtak
Turistički obilazak, Odlazak učesnika

O Trebinju

Trebinje je grad koji se nalazi na krajnjem južnom dijelu Republike Srpske i BiH, u zaleđu južnog Jadrana. Trebinje je grad koji je zadržao duh prošlosti jer nosi duhovne i materijalne tragove dviju imperija koji su njime vladali – Osmanskog i Austrougarskog carstva. Posebnom izgledu ovog grada i njegove okoline doprinosi mediteranska klima koja omogućava gajenje usjeva kao što su vinova loza i rano povrće i voće kao neizostavnih sastojaka izvorne hercegovačke trpeze.

Turiste naročito privlači gradsko jezgro sa građevinama u mediteranskom stilu i kompleksom stoljetnih platana ispod čijih krošanja je ljetna bašta jedinstvena na prostoru bivše Jugoslavije. U neposrednoj blizini je lociran trg, najstarija zelena pijaca u Republici Srpskoj, gdje se svaki dan prodaju tradicionalni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi iz regije Trebinje. U okolini grada se nalaze znameniti pravoslavni manastiri iz srednjevjekovnog perioda, kao što su Manastir svetog Vasilija, Tvrdoš, Petro-Pavlov manastir i Duži.

Krajolik Hercegovine je jedan od najljepših na cijelom Balkanskom poluostrvu. Planine, rijeke, jezera, flora i fakuna očaravaju svakog posjetioca. Od prirodnih fenomena, mogu se pomenuti Vjetrenica, najpoznatija pećina u BiH, čovječija ribica, jedini vodozemac u Evropi koji živi u pećinama i rijeka Trebišnjica, nekada najveća ponornica u Evropi. Prelijepi krajolici Trebinja i okoline pružaju svim ljubiteljima prirode mogućnost da dožive avanturu kroz paraglajding, planinarenje, biciklizam, ronjenje, kanu i foto safari.

Za više podataka o Trebinju i turističkoj ponudi preporučujemo da posjetite veb-sajt Turističke organizacije grada Trebinja: gotrebinje.com.

Kako do Trebinja?

Trebinje ima dobru cestovnu povezanost sa Banja Lukom (357 km), Sarajevom (214 km), Podgoricom (120 km) i Dubrovnikom (28 km).

Od najbližih aerodroma u Dubrovniku u Hrvatskoj Trebinje je udaljeno 45 km, a od aerodroma u Tivtu u Crnoj Gori 70 km.

Copy link
Powered by Social Snap