MJESTO I VRIJEME

Simpozijum će se održati od 24-26.5.2023. godine:

24 May 2023 Registracija i otvaranje
25 May 2023 Registracija; plenarna predavanja

Paralelne sesije; Kulturni program

26 May 2023 Paralelne sesije; Radionica

XXVIII Savjetovanje inženjera poljoprivrede

O Trebinju

Grad Trebinje nalazi se na krajnjem južnom dijelu Republike Srpske i BiH, u zaleđu južnog Jadrana (dubrovačko-hercegnovsko primorje). Teritorija Trebinja obuhvata površinu od 904 km2  i po veličini spada u opštine/gradove srednje veličine u Republici Srpskoj.

Još od vremena kada su ga nazivali Travunija, pa do danas kada se zove Trebinje, može se reći da je Trebnije zadržalo duh prošlosti. Dvije velike imperije, Turska i Austrougarska, ostavile su Trebinju vječne podsjetnike na periode kada se grad, uprkos turbulentnim istorijskim tokovima i događajima, očuvao i odolio uticajima vremena. U Trebinju i njegovoj okolini su i neki najpoznatiji srednjovjekovni manastiri. Naročitu pažnju brojnih turista, osim gradskog jezgra izgrađenog u mediteranskom stilu, privlači i specifičan botanički i ugostiteljski kompleks od šesnaest stoljetnih platana – ljetnu baštu, jedinstvenu na prostoru čitave bivše Jugoslavije.

U njihovoj neposrednoj bllizi je trg koji je ujedno i najstarija zelena pijaca u Republici Srpskoj na kojoj se svaki dan prodaju tradicionalni poljoprivrednih i prehrambenih proizvodi iz trebinjskog kraja. Rijeka Trebišnjica, najduža ponornica u Evropi, dijeli Trebinje na dva dijela. Trebišnjica je, prema kazivanju brojnih građana i posjetilaca, rijeka neobične ljepote i čistoće.

Više podataka o Trebinju i njegovoj turističkoj ponudi možete naći na web sajtu Turističke organizacije Grada Trebinja GoTrebinje.com

Kako do Trebinja?

Trebinje ima dobru cestovnu povezanost sa Banja Lukom (357 km), Sarajevom (214 km), Podgoricom (120 km) i Dubrovnikom (28 km).

Od najbližih aerodroma u Dubrovniku u Hrvatskoj Trebinje je udaljeno 45 km, a od aerodroma u Tivtu u Crnoj Gori 70 km.

SAŽECI I RADOVI

Slanje sažetaka vrši se elektronskim putem unošenjem podataka o autorima i teksta sažetka na web stranici Simpozijuma. Sažetak treba da sadrži: naslov, imena autora, naziv i adrese institucija autora i e-mail kontakt autora, tekst sažetka i ključne riječi. Tekst sažetka treba da sadrži: cilj istraživanja, metode, rezultate i zaključak.

Slanje radova vrši se elektronskim putem uplodovanjem teksta rada na web stranici Simpozijuma. Rad treba da sadrži: naslov, imena autora, naziv i adrese institucija autora i e-mail kontakt autora, tekst sažetka, ključne riječi i tekst rada napisan prema IMRAD pristupu (uvod, materijal i metod, rezultati istraživanja i diskusija), zaključak, pregled literature i evenutalno priloge.

Copy link
Powered by Social Snap